Tilbehør

Maisstuing

Maisstuing er skikkelig godt ved siden av grillmat og det er egentlig ikke så rart, for det er ikke bare mais, men kremfløte, kremost, løk, tabasco og krydder i den!

Jeg pleier å servere dette ved siden av brisket og andre storfe retter, det gir en god balanse og rom for at man ikke beregner like mye poteter osv. Maisstuing er også veldig enkelt å lage til mange!

Til grunnoppskriften trenger du følgende (2-4 personer):
1 halv løk
Olje/smør
3 bokser mais (de små i 3-pack)
1 spiseskje kremost
1 dl kremfløte
Tabasco eller annen chilisaus
klype salt
klype pepper

Fremgangsmåte:
-Varm olje/smør i kjelen mens du hakker løken, fres deretter løken til den blir gyllen og ta kjelen av varmen mens du åpner maisboksene.
-Ha alt innholdet fra to av boksene i kjelen (også vannet) og vannet fra den siste boksen, maisen fra denne skal du benytte lenger ned i oppskriften.
-Tilsett kremfløte, kremost, tabasco, salt og pepper.
-Kok opp under omrøring. Bruk lav varme, så unngår du at det brenner seg!
-Bruk stavmikser for å gjøre stuingen jevn, når du er fornøyd med konsistensen, tilsetter du resten av maisen.
-Varm opp igjen og smak til med salt og pepper.

Tips: Hvor mye mais du tilsetter før første oppkok (og dermed konsistensen) kan du selv justere, men husk å bruke all væsken!