Storfe

Tomahawk

Tomahawk eller entrecote på bein blir ordentlig godt med reversed searing metoden. Jeg fyret opp grillen og satte i gang med rubbing av kjøttet. Traegeren satte jeg på 105 grader med supersmoke aktivt for første delen av prosessen!

Jeg rubbet med Missing Link sin kafferubb, syns denne smaker ordentlig godt på storfe! Etter å ha lagt kjøttet på grillen satte jeg varsel på 50 grader i kjernetemperatur, da varselet gikk av kontrollmålte jeg temperaturen noen steder på kjøttstykket og fulgte med litt hyppigere mens det økte til 55 grader. Ved 55 grader tok jeg av kjøttstykket, satte risten i “searing posisjon” og lot kjøttet hvile mens grillen varmet seg opp til 260 grader. Lot den få noen minutter på 260 for at risten skulle bli ordentlig god og varm før searing.

Freste kjøttet 2 x 1,5 minutt på hver side før jeg lot det få hvile ca 20 minutter. Resultatet ble skikkelig snadder, utrolig saftig og godt med smak!