Storfe

Med Ranger på tur!

Jeg har en Traeger Ranger som jeg kjøpte for å bruke som turgrill, i hovedsak de gangene vi kjører noe sted. For selv om den ikke er så stor er den relativt tung, her snakker vi 30kg+ om man har med støpjernsplata på turen. En annen ting er at man må ha tilgang til strøm, derfor har jeg gått til innkjøp av en EcoFlow Delta. EcoFlow Delta kan levere 1800w kontinuerlig til den er tom eller over 3000w i peak. Som den dingsefreaken jeg er, så har jeg også kjøpt solcellene deres. EcoFlow skiller seg ut i ladehastighet når det kommer til powerbanker, den kan nemlig lades på litt over en time!

Første gangen jeg brukte både Ranger og EcoFlow’en på tur var en modellflytur til Fyresdal, her var det riktig nok 220v tilgjengelig, men jeg ønsket å se hvor godt denne kombinasjonen fungerte i bruk. Før avreise preppet jeg kjøttet, en brisket på 3,35kg fra BBQ Shop i Sandvika.

Det var meldt lav temperatur, spesielt på natten, så kjøttet ble lagt i en kjøleboks sammen med kald øl og noen fryste kjøleelementer. Dette klarte seg veldig bra til dagen etter! Fremme på site’n lørdag morgen var det bare å sette i gang med å rigge opp for en økt med “low and slow”. Rangeren ble plugget inn i EcoFlow’en og solcellene koblet opp.

Da grillen nådde den satte temperaturen på 105 grader, var det bare å legge på kjøttet. Jeg var veldig spent på hvor god plass det var til en liten brisket på Rangeren, men det var helt uproblematisk. Faktisk stablet vi ventepølser rundt brisketen til lunsj, men da var det helt fult!

Kjøttstykket fikk ligge på Traegeren fra ca 10:00 til 18:00, pakket det inn når det hadde ca 65 grader i kjernetemperatur. Skrudde ned temperaturen på grillen til 95 grader, for å utsette middagen litt.

Da maten var klar var det 80% kapasitet igjen på EcoFlow’en, solcellepanelet havnet i skyggen i løpet av dagen så var ikke helt optimale solforhold. Batteribanken hadde klart økta fint uten solceller også, men dette var i hovedsak “proof of concept” da vi jo hadde strøm tilgjengelig på området.

Fantastisk turmat når man har langtidsgrillet brisket rett fra grillen!