Tilbehør

Hjemmelaget pasta!

Hjemmelaget pasta er ganske enkelt å lage, det eneste du trenger er mel, litt salt og noen egg. Puristene skal nok ha eget pastamel eller durmhvete, men du kan fint lage hjemmelaget pasta med vanlig fint hvetemel også!

Du trenger:

250g hvetemel
0,5 ts salt
2 egg
2 eggeplommer

Hvetemelet former du til en vulkan på kjøkkenbenken, deretter har du i eggene og saltet midt i vulkanen. Så bruker du en gaffel til å forsiktig piske litt og litt mel inn i eggene. Når eggene er absorbert i melet kan du begynne å kna deigen for hånd. Den kommer til å være ganske hard, men vil bli jevnere og mer smidig etterhvert som du knar! Kan den i minst 5 minutter. Når du er fornøyd med deigen pakker du den inn i tett plast og lar den hvile på kjøkkenbenken i 30 minutter før du begynner å bearbeide den. Du kan fint legge den i kjøleskapet noen timer, men da må den temperere seg en halvtime på kjøkkenbenken etterpå.

Når du kjører deigen gjennom pastamaskina, begynner du på instilling 0, deretter 1 og så 2, etter første runde gjennom 2 bretter du endene inn mot midten og begynner på 0 igjen, da får du en mer rektangulær deig med rette ender. Gjenta gjerne denne prosedyren ett par ganger til du er fornøyd. Deretter fortsetter du til 3-4, skal du lage spagetti eller tagliatelle stopper du her før du kjører gjennom og kutter. Kutt gjerne deigen til 30cm lengde før du kutter den i spagetti eller tagliatelle.

Når deigen er kuttet kan du koke den med en gang, men det lønner seg å la den tørke noen minutter først. For å sikre deg at deigen ikke kliner seg sammen, så kan du strø over litt mel.

Kok så pastaen til “al dente”, smak deg til, hva liker du?