Lam

Lammecarré på grillen!

Lammecarré gjør seg veldig godt på “low and slow”, det blir både utrolig saftig og fullpakket med god smak! Som med mye annet kjøtt velger jeg her å kjøre “reverse searing”, det vil si at kjøttet freses etter at det har nærmet seg riktig kjernetemperatur, dette fordi omvendt prosedyre ville gjort at kjøttet ikke tok til seg røyksmak.

Mens grillen varmet seg opp til 100 grader kryddret jeg kjøttet med en blanding av pepper, salt, provencekrydder og hvitløkspulver, dette er smaker jeg syns passer godt til lam, men om du har noe annet du foretrekker, så bland det gjerne inn eller bytt!

Med funksjonen “super smoke” aktivert på Traegeren lot jeg kjøttet ligge til det nådde en kjernetemperatur på 55 grader, de siste 5 gradene fulgte jeg litt mer nøye med ved hjelp av en hurtigmåler. Da kjernetemperaturen nådde 55 grader tok jeg av kjøttet og lot det hvile mens jeg varmet opp grillen for “searing” eller fresing. Hviletiden her gjør at du ikke får for høy kjernetemperatur på sluttresultatet!

Etter at kjøttet ble frest på grillen lot jeg det få en ny runde med hvile, mens resten av maten ble gjort klar! Resultatet ble utrolig saftig og godt!