Bakst

Fastelavnboller

Det meste kan lages på grillen, også fastelavnbollene. Jeg har her tatt utgangspunkt i den vanlige bolleoppskriften min, men doblet mengden for å lage noen ordentlig store boller. Normalt oppgis oppskriften til å gi 24 boller… jeg fikk 16 av dobbel mengde. For dobbel mengde trenger du følgende:

200g margarin/smør
7dl melk
2 poser tørrgjær
2dl sukker
ca 1kg hvetemel
2ts kardemomme

Smelt smøret, bland inn melken og temperer. Mens smøret smelter kan du blande 2/3 av melet sammen med resten av de tørre ingrediensene. Elt deigen til den er jevn og fin, tilsett litt og litt av resten av melet til deigen slipper bollen. Når deigen er ferdig eltet setter du den til heving på et lunt sted en times tid.

Etter første runde med heving er det på tide å rulle ut bollene, som jeg nevnte i første avsnitt valgte jeg å lage noen ordentlig store boller… La bollene etterheve mens du varmer opp grillen til ca 230 grader, Traegeren gjør dette enkelt, men du kan fyre opp med indirekte varme på kullgrill eller gassgrill også.

Etter 16 minutter på grillen tok jeg ut bollene og lot de avkjøles på rist, viktig at de blir ordentlig nedkjølte før du begynner med kremen. Når servering begynner å nærme seg er det bare å sette i gang med å piske kremen. Bland inn “litt” sukker for å få en søtere krem. Dette brukte jeg til fyll:

3dl kremfløte
1ss sukker
Bringebærsyltetøy

Smør ett tynt lag med syltetøy på bollene og legg på en klatt med fløte, legg over toppen av bolla og strø over litt melis… server og nyt!