Storfe

Brisket

Brisket er en del av storfe som er lite kjent her i Norge, det verserer også forskjellige versjoner av denne og det er den amerikanske versjonen som er mest populær i BBQ miljøet. Som det meste annet i Texas, så er den stor! Men det er mye som fordamper underveis, faktisk ca 30%!

Forrige gang jeg lagde brisket, var det et stykke på ca 6kg fra BBQ Shop, dette rubbet jeg godt med Traeger sin kafferub, før jeg pakket det inn og lot det ligge noen timer for å godgjøre seg!

Klokken 23:30 kvelden før servering, satte jeg Ironwood’en på 105 grader, ventet ca 15 minutter før jeg pakket ut brisket’en og la den på grillen. Der fikk den ligge i fred til kjøttet holdt en kjernetemperatur på ca 70 grader før jeg pakket inn kjøttet i slakterpapir og la det tilbake på grillen for noen timer til.

Da kjernetemperaturen kom seg opp i 96 grader, ca klokken 17:30, tok jeg brisket’en av grillen og lot den ligge en halvtimes tid før jeg skar den opp og serverte den til fornøyde gjester!

Serverte med maisstuing, coleslaw og pommes frites, samt BBQ sausen “Kinaputt” fra Drit Forbanna!