Storfe

Tri-Tipp “Brisket style”

Dette er første gangen jeg prøver meg på tri-tipp, men likevel så er det rett på “brisket style”, ser at det er flere på Instagram som lager tri-tipp på denne måten. Jeg er mildt sagt spent på hvor saftig den blir! Først krydrer jeg kjøttet og legger det kjølig over natten.

Traegeren setter jeg på 105 grader og supersmoke, der får kjøttet godgjøre seg til en kjernetemperatur på ca 65 grader før det pakkes inn i aluminiumsfolie. Bruker du kull eller gass er det viktig med indirekte varme og god kontroll på temperaturen.

Etter at jeg pakker inn kjøttet lar jeg det ligge på grillen frem til det når en kjernetemperatur på 93 grader, her er det viktig å være tålmodig. Varmer du kjøttet for raskt blir det garantert tørt. Så er det tid for hvile før kjøttet skjæres opp. Jeg lot det ligge en halvtime pakket inn på kjøkkenbenken.

Resultatet ble saftig, mørt og med god smak som minner mye om brisket, dette kommer jeg til å lage flere ganger!