Fjærkre

Kyllingfilet på grillen!

Kyllingfilet har en tendens til å bli tørt om man ikke er veldig forsiktig med kjernetemperaturen, så her kan man tenke at hva som er saftig kommer i konflikt med hvilken kjernetemperatur som er trygg. Det er nesten sant, men bare nesten!

Langtids varmebehandling av kylling vil generere ett supersaftig resultat selv med trygg kjernetemperatur! Det er også sånn at bakteriene begynner å dø ved 56 grader, det tar bare veldig lang tid. Ved 72 grader dør de fort, derfor anses 72 grader som trygt.

Jeg begynner med å fyre opp grillen til rett over 100 grader, det finnes flere teknikker du kan bruke her for kull/gass, men det viktige er indirekte varme! Siden jeg har Traeger setter jeg den på 105 grader og aktiverer funksjonen “Super smoke” for mer smak. Mens grillen varmer seg opp rubber jeg kyllingen, denne gangen brukte jeg Traeger sin “Pork and Poultry” rubb.

Så er det bare å legge kyllingen på grillen, holde øye med kjernetemperaturen og vente til det begynner å nærme seg! Når temperaturen når 65 grader øker jeg temperaturen i grillen til 260 grader og følger nøye med på kjernetemperaturen! Når denne når 70 grader tar jeg kyllingfiletene av grillen og lar de hvile. Kjernetemperaturen vil fortsette å stige noen minutter etter at du tar kjøttet av grillen og dermed vippe over de magiske 72.

Resultatet er smakfullt og supersaftig!