Svin

Juleribbe på grillen!

Det samme spørsmålet kommer ofte hvert år, kan jeg lage ribbe på grillen? Svaret er enkelt, klart du kan det! Ikke bare kan du det, men det blir helt fantastisk og hever nivået på ribba flere hakk!

Fremgangsmåten blir omtrent den samme som den pleier å være når du lager ribbe, ribba skal saltes og peppres 1-2 dager i forveien, senest kvelden før. Om ikke svoren er rutet allerede, så gjør det før du krydrer ribba.

På morgenen den dagen du skal servere ribba fyrer du opp grillen for “low and slow”. Jeg har Traeger, så pleier å sette grillen på 105 grader og aktivere supersmoke funksjonen. Under rista ribba skal ligge på setter jeg en langpanne med litt vann og masse smør i, så dette damper opp på ribba. En annen fordel er at fettet fra ribba vil dryppe ned i langpanna og du får en fin skjy!

Jeg pleier å la ribbe stå til en kjernetemperatur på ca 75 grader før jeg begynner med svor. Dette kan du fint få til i grillen, men jeg syns det er lettere å følge med på prosessen gjennom glassdøra på stekeovnen. Setter stekeovnen på maks og varmluft. Det tar lenger tid med varmluft enn med grill elementet aktivert, men det er mindre sjanse for at ribba blir brent.

Når svoren er ferdig eller gjestene for sultne er det bare å servere! Denne runden lagde jeg til datteren min sin bursdag, viktig å oppfylle matønsker!