Svin

Spareribs BBQ

Her om dagen var jeg en tur innom BBQ Shop i Sandvika for å kjøpe inn noen sekker med pellets, endte opp med å handle med meg spareribs, rubb og øl også…. rart med det der! Jeg er kanskje litt barnslig, men syns det er kult at Missing Link både har rubb og øl!

For å preppe kjøttet er det viktig at du river av den tynne hinna som sitter på undersiden av ribsene, denne kan være litt gjenstridig. Om du begynner på midten, bruker en kjøkkenkniv som du skyver inn under hinna og lager deg en lomme som du kan ta tak i, blir det mye enklere. Hinna kan være ganske sleip, men bruk kjøkkenpapir mellom fingrene for å få tak!

Når hinna er fjernet, har jeg på generøst med rubb, denne gangen brukte jeg “Magic Barbecue Rib Rub” fra The Missing Link. Denne rubben gir god smak, samtidig som den ikke er for sterk for familien! Legg ribsene kaldt mens du varmer opp grillen, 100-105 grader er perfekt. Har du Traeger som meg, sett den på 105 grader og supersmoke.

Legg ribsene på grillen, de skal ligge der i ca 3 timer, spray hver time med en blanding av vann, eplejuice og eplecidereddik. Blandingsforholdet her må du nesten prøve deg frem til, det blir en smakssak!

Etter 3 timer er det klart for pakking i aluminiumfolie. Jeg har på honning, smør og en relativt mild BBQ saus, denne gangen var det Traeger sin Signature. Pakk sammen og legg tilbake på grillen, her sies det at den skal ligge i ca 2 timer, men jeg pleier faktisk å ha den liggende i 3-4 timer. Forholder meg til kjernetemperatur i stedet for tid. Når kjernetemperaturen nærmer seg 85-90 grader åpner jeg folien og pensler med BBQ saus for glace.

Når du har begynt med glace, lønner det seg å følge godt med, minimum hver halvtime for å passe på at det ikke blir brent. Hver gang du sjekker har du på mer glace. Det sies ca en time på dette trinnet, men ta den når du syns at den ser perfekt ut!

Så er det klart for etegilde! Håper at jeg klarte å friste dere til å prøve selv, dette er absolutt ikke vanskelig… det bare tar litt tid! Har du Traeger slipper du å følge med på temperaturen i grillen også, det ordner den selv.