Storfe

Entrecote på grillen!

Vi var en tur på hytta og jeg lengtet etter noe godt på grillen, etter å ha saumfart den lokale Meny butikken kom det frem at de hadde entrecote på bakrommet. Dette var av den rimelige typen med relativt dårlig marmorering og jeg kan love deg at det har noe å si for smaken. Likevel blir det en skikkelig god middag på Traegeren!

Jeg fyret opp Traegeren, mens jeg ventet på at den skulle bli varm rubbet jeg kjøttet. Til storfe bruker jeg ofte Missing Link sin “Java Steak Seasoning” en kafferubb som passer veldig godt.

Det er viktig at kjøttet er kaldt når du legger det på grillen, så sørg for å ikke la kjøttet ligge fremme før det skal på grillen. Du kan godt rubbe dagen i forveien, pakke inn i gladpack og la kjøttet ligge i kjøleskapet helt frem til det skal på grillen. Kaldt kjøtt tar opp mer røyksmak!

Da kjøttet nådde en kjernetemperatur på 54 grader (dobbeltsjekket med Thermapen), tok jeg det av for hvile før searing/fresing på høy varme. Teknikken med searing etter kjernetemperatur kalles for reversed searing og sørger for at det kalde kjøttet tar opp mest mulig røyksmak før searing. Gjør man det omvendt tar ikke kjøttet opp røyksmaken.

Etter hvile fikk kjøttet 30 sekunder fresing pr flate før hvile og ny runde med fresing. Dette sørger for at du har god kontroll på kjernetemperaturen! Mål kjernetemperatur mellom hver runde. Da kjøttet nådde 56 grader lot jeg det hvile en siste gang før servering.

Serverte med pommes frites, bearnaise og salat av rotgrønnsaker.