Storfe

Wagyu Entrecote

I ett svakt øyeblikk bestilte jeg meg ett stykke med japansk wagyu entrecote i 11+, tenkte at det jo er noe som må prøves en gang… men det blir garantert ikke siste gangen!

Siden kaldt kjøtt tar imot røyksmak, så bruker jeg teknikken “reversed searing” på entrecote. Det vil si at jeg lar kjøttet ligge på grillen på lav varme frem til ønsket kjernetemperatur begynner å nærme seg. Jeg satte Traegeren på 105 grader og supersmoke. Lot entrecoten ligger på grillen til en kjernetemperatur på 54 grader før jeg lot den hvile.

Etter hvile, lot jeg kjøttet gå gjennom en rekke med raske searinger på høy varme. Her er det viktig å la kjøttet hvile mellom de korte omgangene for at ikke kjernetemperaturen skal gå for høyt! Mål mellom hver runde med Thermapen eller lignende.

Etter at kjøttet nådde en kjernetemperatur på 56 grader lot jeg det hvile en siste gang før jeg skar det opp for servering, maken til smakfullt og saftig kjøtt!

Kjøttet ble servert med enkelt tilbehør, her syns jeg at noe poenget var å holde kjøttet som stjerna!