Fjærkre

Spatchcock Kalkun

Nyttårsaften lagde jeg spatchcock kalkun på grillen, dette er en metode jeg bruker ofte på kylling for å sørge for at hele kyllingen blir ferdig samtidig og det er jo like viktig på en større fugl som kalkun.

Metoden går ut på at du klipper på hver side av ryggraden for å fjerne hele denne, men ikke kast den med en gang, den kan fint bli brukt til å lage kraft til suppe eller sausen du skal servere! Etter at du har fjernet ryggraden må du knekke brystbeinet for å få brettet ut kalkunen så den blir flat.

Når kalkunen er ferdig preppet er det bare å rubbe den med det krydderet du liker å bruke, jeg brukte Traeger sin “Pork and Poultry” rubb. Har du Traeger, som meg, så sett den på 105 grader og aktiver supersmoke. Legg inn kalkunen når grillen har nådd riktig temperatur.

Kalkunen tok jeg ut da proben i brystfileten viste 67 grader, dette ble dobbeltsjekket med en Thermapen, en rask og nøyaktig temperaturprobe som lar deg sjekke flere steder på kort tid. 67 grader kan høres lavt ut, men det vil stige mens den hviler.

La kalkunen hvile i 45-60 minutter, mens du ordner med tilbehøret! Vi gikk for en hjemmelaget mandelpotetstappe med masse smør, fløte, hvitløk og krydder, grønnsaker og en saus ved siden av. Sausen ble det jukset med…

Etter at kalkunen hadde fått hvile, delte jeg den opp i lår og brystfileter før servering… resultatet ble supersaftig!