Bakst

Grilla Kanelsnurrer

I god ånd med at alt kan grilles, så pleier jeg også å bake på grillen! Gjærbakts gjør seg veldig godt over indirekte varme. Oppskriften jeg har brukt her er basert på en bolleoppskrift, oppskriften skal gi 24-30 boller, men jeg fikk 18 kanelsnurrer.

100g margarin/smør
3,5dl melk
1 pose tørrgjær
1dl sukker
ca 500g hvetemel
1ts kardemomme

Smelt smøret og bland inn melken, temperer denne blandingen til ca 37 grader. Bland dette sammen med mesteparten av melet, tørrgjær, sukker og kardemomme før du elter deigen til den er “smidig og fin” som det står i boka… reguler deigen til den har riktig konsistens.

Dekk deigbollen med plast og klede, og la deigen heve i ca 30 minutter. Mens deigen hever passer det godt å fyre opp grillen, jeg pleier å sette Traegeren på 230 grader og fyrer med eikepellets.

Kjevle ut deigen til ett rektangel og smør den med smør/margarin, dryss over sukker og kanel. Her er sikker smaken delt, men desto mer av det gode, desto bedre! Rull deigen sammen og kutt den i skiver som du legger på ett brett med bakepapir.

La kanelsnurrene etterheve i ca 30 minutter før du setter de på grillen i 10-12 minutter. Avkjøles på rist.