Storfe

Wagyu Ytrefilet

Her har jeg kjørt en reversed searing teknikk av Wagyu Ytrefilet. Teknikken går ut på at du først kjører “low and slow” til du begynner å nærme deg ønsket kjernetemperatur og deretter lar den hvile litt før du freser den på høy varme. Jeg hadde baconfett til overs fra frokosten, så det ble brukt for searing!

Traegeren ble satt til 105 grader og supersmoke aktivert! Kjøttet ble rubbet med en kafferub som heter “Java Steak Seasoning” fra “The Missing Link”, dette er et produkt fra BBQ Shop.

Biffen fikk ligge på grillen til en kjernetemperatur på 52 grader, deretter ble den frest på alle sider, 30 sekunder. Så hvile og temperaturmåling, før den ble frest på begge sider i nye 30 sekunder. Gjentok denne prosessen til en kjernetemperatur på 55 grader før den fikk hvile.

Så var det tid for å skjære den opp, selv om jeg hadde kontroll på kjernetemperaturen, så er det jo alltid like spennende å se resultatet!

Kjøttet ble servert med pommes frites, asparges, grilla tomater og sopp stekt i wagyu/baconfett… Det ble en sikker vinner den kvelden!