Tilbehør

Guacamole

Det er ganske enkelt å lage Guacamole hjemme også blir det mye bedre enn den du kjøper i butikken, som strengt tatt nesten ikke inneholder avokado.

For 2 porsjoner trenger du:
2 modne avokadoer
2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
1 sjalottløk
1 lime (saften)
1 ss lettrømme
Litt salt og pepper

Noe som er viktig med Guacamole er at du lager den så tett opp til servering som mulig, jeg pleier å gjøre alt annet enn avokadoen klart først, deretter ta avokadoen rett før servering. Dette er for at den ikke skal bli misfarget med en gang.

Først hakkes hvitløk og sjalottløk, deretter blandes dette sammen med olivenolje, limesaft og lettrømme.

Rett før servering deler du avokadoene og fjerner steinen. Kutt den i små biter og bruk en gaffel eller kniv til å mose de litt med, det er godt med litt tekstur, så pass på at det ikke blir helt grøtete. Bland deretter avokadoen med resten.