Fjærkre

Spatchcock kylling

Dette er en favoritt hjemme hos oss, det er også veldig enkelt å lage! Så blir resultatet den mest saftige kyllingen du kan tenke deg!

Det første du gjør er fyre opp grillen, jeg setter Traegeren min på 105 grader og “super smoke”. Det neste er å fjerne ryggraden på kyllingen, så du kan brette den ut og legge den flatt på grillen, deretter rubber du godt med en god rub både på innsiden og utsiden før du legger den på grillen. Jeg syns at “Sweet Chicken BBQ” fra “Missing Link” er veldig god! Den får du hos BBQ shop!

Når kyllingen er ferdig rubbet og grillen er klar, legger du kyllingen på grillen og setter en temperaturprobe inn i den tykkeste delen av brystet.

Jeg lar kyllingen ligge på 105 grader til brystet har en kjernetemperatur på 65 grader, når det er oppnådd setter jeg grillen til 260 grader for å få sprøtt skinn. Nå lønner det seg å følge med litt, sjekk innimellom men pass på at du ikke slipper ut for mye av varmen!

Når kyllingen ser “bra” ut, er det bare å ta den ut. La den hvile en 10 minutters tid før du serverer.