Storfe

Beef shortribs

Her om dagen prøvde jeg meg på beef shortribs for første gang, denne tilberedes på samme måte som brisket. Først begynner du med å renskjære stykkene, fjern mest mulig at det harde fettet, da dette ikke smelter. Legg deretter på en god rub, jeg valgte Traeger sin kafferub!

Etter at kjøttet er ferdig rubbet, pleier jeg å pakke det godt inn i gladpack og la det ligge en stund i kjøleskapet, gjerne over natten. Dette fordi jeg innbiller meg at maten får ekstra smak av det og at kaldt kjøtt tar til seg mer røyksmak! Stykkene skal altså rett fra kjøleskapet til grillen!

Morgenen etter satte jeg Traegeren på 105 grader (gjerne med supersmoke!) og la inn kjøttstykkene. Du kan med fordel legge på ett ekstra lag med rub før du legger de på!

Da kjøttet hadde fått en kjernetemperatur på ca 70 grader pakket jeg det inn i aluminiumfolie sammen med litt kjøttkraft og lot det ligge til en kjernetemperatur på 95 grader. De stykkene jeg brukte hadde såpass bra med marmorering at jeg strengt tatt ikke hadde trengt kjøttkrafta!

Etter at kjøttet er ferdig, har det godt av å hvile litt, så vent gjerne med å ordne med pommes frites’en eller hva du måtte ha ved siden av til etter at du har tatt ut kjøttet av grillen.

Jeg serverte det med pommes frites, mais, revne rotgrønnsaker og BBQ saus, men stort sett alt som passer til f.eks. brisket, passer til dette også! Lag gjerne maisstuing eller coleslaw!

Kjøttet kjøpte jeg på nettsidene til Gastro Royal!