Svin

Pulled Pork av ribbe!

Har du en ribbe liggende i fryseren fra jul?
Eller er du heldig og finner en i frysedisken?

Da anbefaler jeg å prøve pulled pork av ribbe!

Fremgangsmåten er omtrent den samme som når du lager pulled pork av nakke, med et par unntak som jeg kommer tilbake til! Tynnribba gjør seg godt på grillen over natten! Start med å kutte vekk svoren fra ribba og krydre den generøst med en passende rubb, jeg brukte “The Missing Link” fra Texas Barbecue som du får kjøpt hos The BBQ Shop.

Jeg pleier å rubbe kjøttet i 2 runder, etter at jeg har rubbet det første gangen, pakker jeg det inn og legger det tilbake i kjøleskapet, innbiller meg at det trekker noe smak inn i kjøttet på denne måten, men du trekker også litt kjøttsaft ut av kjøttet, denne gjør at rubben sitter mye bedre og ikke bare drysser av uten at du trenger å bruke sennep e.l. Andre runde med rubb er når kjøttet skap på grillen.

Siden jeg skulle ha tynnribba på over natten, programmerte jeg Traegeren til å redusere temperaturen på grillen fra 100 til 85 grader ved en kjernetemperatur på 70 grader for at kjøttet ikke skulle komme for langt i prosessen over natten. Stod opp i 07-tiden og pakket inn kjøttstykket og her kommer ett av unntakene i forhold til nakke. Ribbe er så saftig at her trenger du ikke tilsette noe væske, kjøttet kommer til å bade i sin egen kjøttkraft!

Etter at jeg hadde pakket inn kjøttet satte jeg Traegeren på 110 grader og det var ferdig ca 09:30, det hadde da en kjernetemperatur på 95 grader. La kjøttstykket på 21:00 og kjørte “Super smoke” helt til det ble pakket inn og temperaturen økt.