Svin

Porkbelly burnt ends!

Vi hadde lyst på noe godt, så en kamerat og jeg dro en tur i butikken. Der endte vi opp med kaldrøkt utbeinet ribbe, planen var porkbelly burnt ends til middag. Dagen gikk og vi havnet en tur på det lokale pizza stedet i Hanstholm, noe som resulterte i porkbelly burnt ends som snacks til pilsen i stedet!

Kjøttet ble skåret i terninger, ca 1 x 1 tomme, rubbet godt med Missing Link sin “competition rub” for kylling og svin. Deretter ble de lagt på Traeger Rangeren på 120 grader

Kjøttet fikk ligge og godgjøre seg i 1-1,5 time før det ble lagt i en skål av aluminiumsfolie, der tilsatte jeg en blanding av rub, eplejuice og BBQ saus før det fikk en ny runde på Traegeren i en times tid.

Etter at kjøttet hadde ligget og godgjort seg i væskeblandingen og konsistensen på kjøttet begynte å føles bra, tok jeg det av grillen og over i en bolle, der helte jeg over rikelig med BBQ saus og vendte bitene rundt i denne før jeg la de enkeltvis tilbake på grillen.

Her gjelder det å følge med, du ønsker en klissete overflate på kjøttet, som ser brent ut, men som ikke er det. Ikke la kjøttet ligge for lenge!

Kjøttet ble servert med gaffel og pils!