Svin

Pulled Pork

Pulled pork, nappa gris, sleven gris, dratt gris, kjært barn har mange navn? Skikkelig snadder og lavterskel å lage! Det finnes mange gode oppskrifter og du kan stort sett gjøre hva du vil selv! Her bruker jeg svinenakke! Du bør beregne 10-12 timer på grillen avhengig av størrelsen på stykket!

Kjøttet rubber jeg dagen i forveien og lar det ligge i kjøleskapet over natten for at det skal få tatt til seg litt mat. Det finnes mange gode rubber, her har jeg brukt Traeger sin “Pork and poultry” rub. Før jeg legger kjøttet på grillen legger jeg på mer rubb! Traegeren setter jeg på 105 grader og “Super Smoke”.

Siden rubben har en del brunt sukker i seg, er det fint å balansere det litt med å spraye kjøttet jevnlig gjennom BBQ prosessen med en blanding av eplejuice, eplecidereddik og vann (blandet i like deler). Spray gjerne en gang i timen. Dette tilfører både smak og fuktighet samtidig som at det hjelper på oppbyggingen av bark!.

Når kjernetemperaturen er på ca 70 grader og det nærmer seg den berømte “The Stall”, så pleier jeg å pakke inn kjøttet i aluminiumfolie (den tykke typen for grilling) sammen med litt væske, her kan du velge litt hva du ønsker å smaksette med, ønsker du syre, kan du gå for eplejuice eller cider, eventuelt bare vann eller buljong for litt mer salt.

Etter at du har pakket inn herligheten og satt den på grillen igjen, så lar du den stå til kjernetemperaturen kommer opp i 95 grader, da skal du ikke merke særlig motstand når du stikker inn et steketermometer.

Ta kjøttet ut av grillen og la det hvile i ca 30 minutter før du begynner å dra det fra hverandre! Hell over væsken som ligger i aluminiumsfolen etter at du har revet kjøttet i filler! Smaksett gjerne med litt BBQ saus om ønskelig.