Storfe

Varmrøkte hamburgere!

Jeg har lenge hatt lyst til å teste hjemmelagde burgere og har endelig fått tak i en kjøttkvern. Så da gikk vi til innkjøp av høyrygg og satte i gang kverna!

Har lest flere steder at man skal være “forsiktig” med deigen etter at den er kvernet, helst jobbe minst mulig med den for at den ikke skal bli for kompakt og dermed tørr. Klarte likevel ikke dy meg og tilsatte reven cheddar samt alt og pepper!

Kjøttet ble deretter lagt til varmrøyking på Ironwood’en i ca 2 timer, satte temperaturen på 80 grader og aktiverte “Super Smoke” funksjonen til Traeger!

Burgerne ble deretter lagt til avkjøling før jeg satte de inn i kjøleskapet, da burgerne ikke skulle spises før dagen etter. Du kan selvfølgelig også fryse de ned til en senere anledning!

Dagen etter satte jeg Traeger Ranger’en på fullt (230 grader) og la inn støpjernsplata som følger med på den. Lot den stå og varme seg ordentlig en halvtimes tid før jeg la på burgerne. Da jeg snudde burgerne la jeg på et stykke med ost og lot de ligge og gjøre seg ferdig på andre siden.