Svin

Spareribs 3-2-1!

Som med det meste annet av kjøtt begynner jeg på spareribs kvelden i forveien. Kjøttstykkene renskjæres, membranen fjernes og kjøttet rubbes før jeg pakker det inn og legger det i kjøleskapet over natten, på denne måten blir kjøttet marinert av rubben. Når det gjelder membranen, så er det viktig å gjøre en god innsats på å fjerne denne, du kommer til å være glad for det når du spiser ribsa i etterkant! Bruk en vanlig kjøkkenkniv for å komme til under den (mellom membranen og beina), så bruker du tørkepapir for å få friksjon nok til å dra den av.

Rubben jeg brukte denne gangen var “Texas Barbecue Cafe – The Missing Link” for kylling og svin.

12:30 skrudde jeg på grillen, jeg bruker en Traeger Ironwood 650, så satte denne til 105 grader og aktiverte “super smoke” funksjonen. Lot grillen stå en halvtimes tid for å varme seg opp og la inn ribsene med beina ned klokken 13:00. Fyrte med en blanding av eik og eple.

Hvert 45.minutt sprayet jeg ribsene med en blanding av like deler med eplejuice, epleeddik og vann. Dette gjør du både for å bygge bark og for å gi litt syre som motpart til det brune sukkeret i rubben og honningen som er i glacen.

Etter tre timer, tok jeg ut ribsene, pakket de i aluminiumfolie sammen med noen smørklatter og la de tilbake på grillen for to nye timer, denne gangen med kjøttsiden ned.

To timer senere, pakket jeg ut ribsene igjen og la de tilbake på grillen med kjøttsiden opp, sprayet med eple-blandingen og lot de ligge en time til før jeg kjente på mørheten i kjøttet, du skal merke at det løsner litt fra beina.

Da kjøttet nærmet seg ferdig, begynte jeg å pensle det med “Drit forbanna” sin “Honning glace”, gjentok dette et par ganger med 10-15 minutters mellomrom. Ca klokken 20:15 tok jeg ribsene av grillen og la de til å hvile et kvarters tid før jeg skar det opp!

Serverte dette med pommes frites, salat, BBQ saus fra “Drit forbanna” og store mengder tørkepapir! Det er klinete med ribs, men utrolig godt!