Bakst,  Tilbehør

Loff med hvitløk og ost!

Et populært tilbehør hjemme hos oss er loffen jeg lager på grillen, den er basert på en helt standard oppskrift for loff, men tilsatt revet ost og hvitløk samt en dose med oregano. Denne passer både til supper og til f.eks. pulled pork! Steker du deigen formet som rundstykker, så er de snadder som hamburgerbrød også.

På grunn av osten, får man følelsen av at loffen nærmest smelter når man dypper den i suppe eller har varmt kjøtt på den! Herlig!

Du trenger følgende ingredienser:
5 dl vann
0,5 dl olje/smeltet smør
2 ts salt
1 pakke tørrgjær
ca 750 gram hvetemel
Oregano
Ca 5 fedd hvitløk, her bruker jeg “flytende urter”
Ca 200g revet ost!

Fremgangsmåte:
-Bland alt det flytende, også hvitløken om du bruker flytende urter og temperer dette til 37 grader.
-Bland halvparten av melet og resten av tørrvarene i en bolle/kjøkkenmaskin. (her tilsetter du eventuelt pressede hvitløkfedd også.
-Tilsett væsken mens du elter.
-Tilsett revet ost.
-Mens du (kjøkkenmaskina) elter, tilsetter du mel til deigen slipper bollen.
-La deigen heve i 30 minutter før du former den til en loff eller hva du måtte finne på! Kan også bruke to brødformer.
-Sett til heving igjen mens Traegeren (eller ovnen) varmer seg opp, den skal strengt tatt heve til dobbel størrelse om du klarer å vente.
-Stekes i ca 30 minutter på 200 grader.